ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Airbnb: 4 Ιδέες και tips για να το αναδείξετε

Η διαδικτυακή ενοικίαση airbnb σπιτιών και διαμερισμάτων έχει γίνει ο εφιάλτης των μεσιτών παρατηρώντας αύξηση της τάξης του 500%. Σύμφωνα με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 68% από τους ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυπρόθεσμης μίσθωσης  τα αξιοποιούν ως κύρια πηγή εσόδων, ενώ αυτή τη στιγμή στην Αθήνα διατίθενται συνολικά 5.127 ακίνητα.

Όταν όμως υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στην αγορά τόσο περισσότερο αυξάνεται ο κίνδυνος χαμηλής πληρότητας. Oι επισκέπτες επιλέγουν για τη διαμονή τους χώρους με γνώμονα την αισθητική, το κομψό design και την άνεση που προσφέρει. Γι αυτό σε περίπτωση που είστε ήδη οικοδεσπότες ή ετοιμάζετε την μετατροπή του διαμερίσματος σας σε airbnb δείτε 4 tips που θα αναδείξουν το ακίνητο σας και θα το κάνουν να ξεχωρίσει ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα.

1.Βάψτε τους τοίχους με ουδέτερα χρώματα

Μπορεί η δική σας προσωπικότητα να είναι έντονη όπως και η άποψη περί αισθητικής, όμως όταν πρόκειται να γίνετε επαγγελματίες καλό θα ήταν να παραμερίσετε στην άκρη τα δικά σας γούστα και να σκεφτείτε έξυπνα. Επενδύστε μερικά χρήματα σε μία μικρή η μεγαλύτερη ανακαίνιση του χώρου ώστε να είναι αντικειμενικά αποδεκτή. Για αρχή βάψτε τους τοίχους με ουδέτερα χρώματα. Αμέσως το εσωτερικό του διαμερίσματος θα αποκτήσει συνοχή και θα εκπέμπει ηρεμία, ενώ ταυτόχρονα θα σας δώσει περισσότερες επιλογές για την επίπλωση του, αφού θα έχει μετατραπεί σε έναν ουδέτερο καμβά. Αν σας προβληματίζει το γεγονός ότι θα δείχνει μουντό μπορείτε να προσθέσετε χρωματικές πινελιές με διακοσμητικά μαξιλάρια και ριχτάρια.

2. Τολμήστε το mix and match

Συνδυάστε διαφορετικές υφές, υφάσματα ακόμα και χρώματα. Το να έχετε όλα τα έπιπλα σεταρισμένα είναι μία τάση που αποτελεί πλέον παρελθόν καθώς έρχεται σε αντίθεση με το σημερινό eclectic life&style. Για παράδειγμα αν έχετε ένα μοντέρνο διαμέρισμα μπορείτε να προσθέσετε ένα vintage αντικείμενο, ή αν έχετε ένα cottage rustic style χώρο να εντάξετε σε αυτόν ένα μοντέρνο ρολόι τοίχου. Σε κάθε περίπτωση απλά προσπαθήστε να συνθέσετε έναν ενδιαφέροντα χώρο προσδίδοντας του προσωπικότητα.

3. Σκεφτείτε για ένα update στον φωτισμό

Ο φωτισμός του χώρου είναι ακόμα ένα σημείο που χρειάζεται προσοχή ειδικά όταν πρόκειται για airbnb κατάλυμα. Πρόκειται για μία πολύ προσωπική λεπτομέρεια καθώς υπάρχει κόσμος που του αρέσει να είναι έντονος αλλά υπάρχει και μία ακόμα μεγάλη μερίδα με εκείνους που προτιμούν έναν πιο ήπιο να διαχέεται μέσω επιδαπέδιων ή επιτραπέζιων φωτιστικών. Επομένως φροντίστε να υπάρχουν αυτές οι επιλογές στους επισκέπτες και προσθέστε ένα dimer για να δώσετε λύση. Σε κάθε περίπτωση, η κουζίνα και το μπάνιο είναι τα δύο σημεία που χρειάζονται καλό φωτισμό.

4. Χρησιμοποιήστε την τοποθεσία σας για έμπνευση

Όταν μεταμορφώνετε το χώρο σας σε airbnb έρχεται η στιγμή που αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται να τον επισκεφτούν άτομα από όλο τον κόσμο, που θα ήθελαν να βιώσουν την εμπειρία των ντόπιων της περιοχής. Για παράδειγμα ένα σπίτι που βρίσκεται σε μία γραφική γειτονιά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραπέμπει σε ένα απρόσωπο που συναντά κανείς σε οποιαδήποτε συνοικία  της πόλης. Εκμεταλλευτείτε τις ομορφιές ακόμα και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής που βρίσκεστε για να εναρμονίσετε το χώρο σας σύμφωνα με αυτές. Οι επισκέπτες θα το αντιληφθούν και σίγουρα θα σας χαρίσουν μία θετική αξιολόγηση κάνοντας σας αντάξιους ανταγωνιστές.